Muziekvereniging Prins Willem Alexander

Haarlemmermeer

Muziekvereniging Prins Willem Alexander

Haarlemmermeer

Events
  • No Events
Recente Tweets

Showband Prins Willem Alexander is opgericht op 15 mei 1970 en koninklijk goedgekeurd op 20 november 1974.

De Zwanenburgse showband groeide in korte tijd uit tot een zeer groot korps, waardoor het korps opgesplitst moest worden. Hierdoor kreeg de showband ook een jeugdkorps. Hier werd een goede basis gelegd. Jonge muzikanten werden opgeleid tot muzikanten die klaar waren voor het grotere werk..de showband.

Naast de showband werd ook gestart met een majorettepeloton. Ook de majorettes waren in deze tijd goed bezet. Het was zelfs zo groot dat er besloten werd een balletschool te starten om de majorettes van een goede basis te voorzien. Na een tijd op de balletschool gezeten te hebben mochten de meisjes doorstromen naar de majorettes.

De vereniging heeft in deze tijd vele successen meegemaakt zoals WMC (World Music Contest) te Kerkrade, waarbij vele prijzen behaald werden.

Tegenwoordig loopt de showband geen shows meer, daarom heeft het woord showband plaats moeten maken voor muziekvereniging. De vereniging richt zich nu meer op stilstaande optredens. Hierdoor kan leukere muziek gespeeld worden en ontstaan er mogelijkheden om gebruik te maken van ander soort instrumenten. Met name de slagwerkgroep is uitgebreid met diverse instrumenten, waardoor de muziekvereniging een zwingende eigen stijl creëert.

Helemaal heeft de muziekvereniging het marcheren niet vaarwel gezegd. Af en toe wordt er nog wel opgetreden bij onder andere avondvierdaagse, jubilea of streetparades.

Muziekvereniging Prins Willem Alexander is telkens bezig om te vernieuwen. De vereniging probeert hiermee met de tijd mee te groeien, maar ook de leden gemotiveerd te houden en het publiek te trekken.

Alles bij elkaar zorgt ervoor dat muziekvereniging Prins Willem Alexander staat voor een gezellige, zwingende en innoverende vereniging.