Muziekvereniging Prins Willem Alexander

Haarlemmermeer

Muziekvereniging Prins Willem Alexander

Haarlemmermeer

Events
  • No Events
Recente Tweets

Jeugdband Jong Haarlemmermeer

Showband Prins Willem Alexander heeft in haar meerjarenplan het punt jeugdbeleid opgenomen, omdat jeugd de toekomst is van iedere vereniging. Daarom is het belangrijk om jeugd binnen de vereniging te krijgen en te houden. Aangezien het voor jeugd een grote stap is om direct deel uit te maken van de muziekvereniging zal gekeken worden naar een mogelijkheid voor het opstarten van een jeugdorkest. Het is de bedoeling dat het jeugdorkest een op zichzelf staand orkest gaat worden, waarbij het niet de intentie is om de jeugd door te laten stromen naar de huidige showband, maar de vereniging uit te breiden met een nieuw onderdeel.

De nieuwe jeugdband zal de naam Jong Haarlemmermeer gaan dragen. Kinderen kunnen zich voor een periode van 15 lessen aansluiten bij de band. Per les wordt 2,50 in rekening gebracht. De lessen duren 45 minuten.

Om de jeugd aan te trekken is het belangrijk dat er genoeg te doen is voor de jeugd. Hiervoor moet geregeld iets georganiseerd worden. Daarom streven we ernaar elke maand iets te organiseren voor onze leerlingen. Dit hoeft niet altijd direct iets te maken te hebben met musiceren. Wel is het sociale aspect van belang. Zo kan er een sportmiddag of een spelmiddag georganiseerd worden, waar kinderen leren samen te spelen en samen plezier te maken. Om te zien wat de jeugd geleerd heeft zal het jeugdorkest concerten geven voor scholen, familie en andere kinderen.

Dit initiatief wordt gesteund door r.k.b.s. De Meerbrug. Hier zijn wij een samenwerking mee aangegaan, omdat ook De Meerbrug weet dat muziek bijdraagt aan de sociale vaardigheden en de onderwijskundige vaardigheden van een kind.

r.k.basisschool De Meerbrug

r.k.basisschool De Meerbrug