Muziekvereniging Prins Willem Alexander

Haarlemmermeer

Muziekvereniging Prins Willem Alexander

Haarlemmermeer

Events

  • No Events

Recente Tweets

Sinds twee en een half jaar is muziekvereniging een onderdeel rijker, namelijk een stageband. Naast een jeugdband leek het ook een aantal oud-leden van de showband leuk om weer wat met muziek te gaan doen, waarna het idee ontstond om een zittend orkest te vormen.

Gedurende twee jaar heeft de stageband zich gericht op een stabiele omgeving op te zetten met een gezamenlijk doel, gezellig muziek maken, waarbij het niveau telkens een stukje hoger wordt.

Inmiddels is de groep stabiel en richt de groep zich op het naar buiten treden en het aantrekken van nieuwe leden. Muzikaal kan iedereen toetreden tot de band, omdat de muziek is/wordt aangepast voor ieders niveau.

Kortom, heb je nooit muziek gemaakt, dan kun je zo instromen. Heb je veel ervaring, ook dan kun je mee doen aan de groep. Een uniek concept dat momenteel erg goed werkt.

De groep bestaat uit 10 personen, spelend op alt-Saxofoon, bariton, trombone, trompet en percussie en drums.

Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken en/of mee te spelen, kom dan gerust eens langs op een vrijdagavond rond 20:30 uur in het clubgebouw De Bataaf te Zwanenburg (Kinheim 7).

ZWANENBURG – De in september door muziekvereniging Prins Willem Alexander opgerichte jeugdband ‘Jong Haarlemmermeer’ heeft vrijdag 10 januari haar eerste klanken ten gehore gebracht voor naaste familie en vrienden.


Om 19.30 uur zit de zaal vol en staan de kinderen buiten de zaal klaar. Dirigent Roland Temmingh opent de avond door iedereen welkom te heten en iets te vertellen over het traject dat de kinderen het afgelopen halfjaar gevolgd hebben. Dan komen de tien gespannen kinderen binnen in kleurrijk versierde T-shirts die de kinderen ’s middags onder leiding van Monique de Koter gemaakt hebben. Na het presenteren van deze creaties nemen de kinderen plaats achter hun instrument.

Opperste concentratie en dan klinken de eerste noten van het ‘Vliegerlied’, een gezellig lied waar kinderen vaak op dansen bij kinderdisco’s. Na afloop volgt er een groot applaus en een zucht van opluchting. Vervolgens wordt het bekende nummer van Guus Meeuwis, ”t Dondert en ’t bliksemt’ gespeeld op de boomwhackers, (gekleurde plastic buizen die harmonisch op elkaar zijn afgestemd) en begeleid door overige slagwerkinstrumenten. Doordat de boomwhackers snel achter elkaar gespeeld worden door meerdere kinderen, is dit stuk zeer ingewikkeld om te spelen. Hierna is het alweer tijd voor het laatste muziekstuk ‘Popcorn’. In dit stuk worden alle instrumenten afzonderlijk belicht. De kinderen hebben het zichtbaar naar hun zin, het publiek is enthousiast.

Na afloop krijgen alle kinderen een diploma, voor de deelname aan het eerste halfjaar algemene muziekleer inclusief de daarbij horende uitvoering. Trots nemen ze deze in ontvangst.

Roland en Monique worden in het zonnetje gezet door de ouders die een cadeau overhandigen namens alle kinderen van de jeugdband. Tot slot brengt de jeugdband nog eenmaal ‘Popcorn’ als toegift voordat er een einde komt aan de avond.

In februari start een tweede beginnersgroep van jeugdband ‘Jong Haarlemmermeer’. Voor meer informatie kan men kijken op de website of bellen met Roland Temmingh, 06-14052248 of Monique de Koter, 06-16526332.