Muziekvereniging Prins Willem Alexander

Haarlemmermeer

Muziekvereniging Prins Willem Alexander

Haarlemmermeer

Events
  • No Events
Recente Tweets

Geen categorie

ZWANENBURG – De in september door muziekvereniging Prins Willem Alexander opgerichte jeugdband ‘Jong Haarlemmermeer’ heeft vrijdag 10 januari haar eerste klanken ten gehore gebracht voor naaste familie en vrienden.


Om 19.30 uur zit de zaal vol en staan de kinderen buiten de zaal klaar. Dirigent Roland Temmingh opent de avond door iedereen welkom te heten en iets te vertellen over het traject dat de kinderen het afgelopen halfjaar gevolgd hebben. Dan komen de tien gespannen kinderen binnen in kleurrijk versierde T-shirts die de kinderen ’s middags onder leiding van Monique de Koter gemaakt hebben. Na het presenteren van deze creaties nemen de kinderen plaats achter hun instrument.

Opperste concentratie en dan klinken de eerste noten van het ‘Vliegerlied’, een gezellig lied waar kinderen vaak op dansen bij kinderdisco’s. Na afloop volgt er een groot applaus en een zucht van opluchting. Vervolgens wordt het bekende nummer van Guus Meeuwis, ”t Dondert en ’t bliksemt’ gespeeld op de boomwhackers, (gekleurde plastic buizen die harmonisch op elkaar zijn afgestemd) en begeleid door overige slagwerkinstrumenten. Doordat de boomwhackers snel achter elkaar gespeeld worden door meerdere kinderen, is dit stuk zeer ingewikkeld om te spelen. Hierna is het alweer tijd voor het laatste muziekstuk ‘Popcorn’. In dit stuk worden alle instrumenten afzonderlijk belicht. De kinderen hebben het zichtbaar naar hun zin, het publiek is enthousiast.

Na afloop krijgen alle kinderen een diploma, voor de deelname aan het eerste halfjaar algemene muziekleer inclusief de daarbij horende uitvoering. Trots nemen ze deze in ontvangst.

Roland en Monique worden in het zonnetje gezet door de ouders die een cadeau overhandigen namens alle kinderen van de jeugdband. Tot slot brengt de jeugdband nog eenmaal ‘Popcorn’ als toegift voordat er een einde komt aan de avond.

In februari start een tweede beginnersgroep van jeugdband ‘Jong Haarlemmermeer’. Voor meer informatie kan men kijken op de website of bellen met Roland Temmingh, 06-14052248 of Monique de Koter, 06-16526332.